Sortida guiada al Parc Natural de la Serra d’Irta

El Parc Natural de la Serra d’Irta i la Reserva Natural Marina van ser declarats pel Govern Valencià el 16 de juliol de 2002, i representa un dels últims espais litorals i marins sense modificar per l’especulació urbanística.

L’activitat proposada es tracta d’una proposta de descoberta del Parc Natural de la Serra d’Irta mitjançant l’activitat del senderisme. Mentre es realitza l’activitat es realitzaran diferents explicacions interpretatives dels seus punts d’interès, com poden ser la fauna, flora i geologia del medi que ens envolta, així com també història i costums de les zones que visitarem durant el transcurs de la ruta.

El Parc Natural de la Serra d’Irta és un espai protegit de 12.000 hectàrees de superfície, ubicat entre els termes de Peníscola, Santa Magdalena de Polpis i Alcalà de Xivert-Alcossebre. Alternant amb els penya-segats es formen platges de sorra i grava i un reduït camp de dunes ubicat a la platja del Pebret. La seva alçada màxima és de 572 ma el pic Campanilles, i els seus abruptes vessants baixen suaus cap al mar, on al llarg de 12 km de costa, pràcticament inalterats, s’intercalen els penya-segats i les belles i recòndites cales.

Podrem contemplar diferents hàbitats: Litorals, matollars i boscos, conreus agrícoles. Els hàbitats litorals formats per costes rocoses, petits penya-segats i platges de grava i sorra tenen una diversitat d’espècies sorprenent. L’ambient de matollar litoral agrupa a tota la vegetació típica del matollar, com el llentiscle (Pistacia lentiscus), el margalló (Chamaerops humilis) i el coscoll (Quercus coccifera), en formacions que varien progressivament la cobertura. Les zones de cultiu són molt abundants a tota la serra, on són destacables els nombrosos abancalaments existents, majoritàriament ocupats per ametllers, oliveres o garrofers. La major part d’aquests cultius en bancals es troben abandonats, per la qual cosa les espècies de caràcter forestal els han colonitzat donant lloc a una major varietat d’hàbitats que repercuteixen en una major riquesa d’espècies.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *